malofatranska stovka 2019

 

Malofatranská stovka (MF100) sú preteky v pohorí Malej Fatry - ide o horský ultramaratón určený pre jednotlivcov a štafetové družstvá. Organizátorom podujatia je o.z. SLOVAK ULTRA TRAIL v spolupráci s dobrovoľníkmi a partnermi podujatia.

 

 

Trasa Malofatranskej stovky prechádza chránenými územiami NP Malá Fatra a vedie vedie prevažne po tzv. Malofatranskej magistrále. po vyznačených turistických chodníkoch so začiatkom v Terchovej s pokračovaním cez Krivánsku Malú Fatru do Lipovca (cieľ MF50) a ďalej cez Lúčanskú Fatru do Fačkovského sedla (cieľ MF100).

Takmer celá trasa (>95%) vedie lesnými a horskými turistickými chodníkmi s viacerými výraznými stúpaniami a klesaniami. Na trase je niekoľko čiastočne exponovaných úsekov zaistených reťazami a rebríkmi. Predpokladom úspešného dokončenia niektorej z trás MF100 je výborná fyzická kondícia a dostatočné skúsenosti s horskými ultrabehmi. Propozície podujatia nájdete TU.

Aktuálna ponuka: Okrem absolvovania celej 102 km dlhej trasy je v roku 2019 možná účasť aj v rámci ultra štafiet, kde dvaja členovia tímu absolvujú úseky dlhé 54 km a 48 km na trase MF100. Obľúbená MF50 s cieľom v Lipovci je súčasťou programu aj tento rok, novinkou je pripravovaná trasa MF180 pre ultra jednotlivcov, kde účasť je limitovaná na 50 osôb.

malofatranska stovka2019